Poradnik sushi - Przygotowanie wasabi w proszku
Przygotowanie wasabi
w proszku
Wielu z naszych klientów stoi przed dylematem, które wasabi wybrać: w proszku, czy w tubie. Pasta w tubie jest gotowa do użycia od razu, proszek natomiast trzeba przygotować.
Potrzebujemy:
- 50g wasabi w proszku
- 90ml zimnej wody
Z tych proporcji otrzymamy 140g gotowej pasty - 4 pełne łyżki stołowe.
Wsypujemy wasabi do wody i mieszamy aż znikną wszystkie grudki. Odstawiamy na 10 - 15 minut i ponownie mieszamy. Uwaga: podczas mieszania trzymać naczynie z wasabi z daleka od twarzy, opary bardzo drażnią oczy i nos! Nie trzeba ściśle trzymać tych proporcji. W zależności od upodobania można rozrobić mniej lub bardziej gęstą pastę - czym pasta bardziej gęsta tym ostrzej. Gotowa pasta ma "ziarnistą" konsystencję.
--------------------------------------------------------------------------------
Chcesz o coś zapytać ? Pisz lub dzwoń:
e-mail: biuro@paleczkami.pl
telefon: +48 694 512 522
Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.
--------------------------------------------------------------------------------