Bulion Dashi
( ilość produktów: 9 )Dashi to czysty, klarowny wywar z wodorostów oraz suszonej ryby - stanowi o smaku większości japońskich potraw, jest bazą do zup, dressingów, sosów. Jest pniem, z którego wyrastają poszczególne smaki. Dlatego po dashi właśnie rozpoznaje się rękę wprawnego kucharza. Zupy na bulionie dashi nazywają się suimono. Im bardziej klarowne, tym lepsze i elegantsze. Powinny mieć subtelny, lekko słodkawy smak oraz delikatny zapach wodorostów i ryb.
Bulion Katsuo Dashi no Moto - instant - 2 x 500G Marutomo
71,90 zł brutto/1szt.719 PKT
- Kraj pochodzenia:
Chwilowo niedostępny
Katsuo Umami Dashi, bulion z bonito w proszku - 10 porcji - 40g Kaneshichi
12,90 zł brutto/1szt.129 PKT
- Kraj pochodzenia:
- Cechy produktu: