Herbaty i konfitury
( ilość produktów: 11 )Japonia zna i wytwarza głównie herbatę zieloną. Choć za ojczyznę tego napoju uważane są Chiny, to jednak Japonia wyniosła go na wyżyny, rozsławiając na całym świecie poprzez niezwykłą ceremonię parzenia i picia. Ten aromatyczny, szmaragdowo-zielony napój stanowi jeden z podstawowych elementów nie tylko kuchni, ale też kultury japońskiej. Spożywanie naparu stanowiło ceremonię ograniczoną ścisłymi regułami, z których wiele obowiązuje do dziś. Więcej » Herbata, jako towar luksusowy, była szczególnie mile widziana na dworze cesarskim. W XVII w. transport herbaty na dwór cesarski był niezwykle ceremonialny i przypominał procesję. Drogę dla orszaku specjalnie oczyszczano, a przed urną z herbatą klękano i oddawano jej pokłony. Pokłońmy się więc i my w szacunku dla królowej herbat i korzystajmy z jej dobrodziejstw na zdrowie. « Mniej
Herbata kukurydziana z jedwabiem kukurydzianym - 20 torebek Sempio
- Kraj pochodzenia:
Herbatka z czerwonym żeń-szeniem instant 150g Geum Hong
- Kraj pochodzenia:
Oksusu Suyeom-cha, herbata kukurydziana (30 x 10g) 300g - Sempio
- Kraj pochodzenia:
Herbatka z żeń-szeniem instant 150g Geum Hong
- Kraj pochodzenia:
Zielona herbata z brązowym ryżem - 50 torebek Ottogi
- Kraj pochodzenia:
Bori-cha, herbata jęczmienna (30 x 10g) 300g - Sempio
- Kraj pochodzenia:
Herbata kukurydziana Oksusu-cha 30 x 10g Sempio
- Kraj pochodzenia: