Zwykliśmy sprowadzać zwyczaje kulinarne azjatyckich nacji do wspólnego mianownika: kuchnia orientalna. Tymczasem kuchnia tajska różni się od koreańskiej jak polska od gruzińskiej. Poznajcie ją bliżej.
Jeśli marzy się Wam zwinięcie paru smakowitych rolek, ale sushi wydaje się sztuką nieokiełznaną... Rzućcie te obawy w kąt i zróbcie trochę miejsca, a my powiemy Wam, co i jak! :)
Co kryje się w zielonym korzeniu prawdziwej japońskiej wasabii?
Przybliżymy Wam różnice pomiędzy klasycznymi sosami sojowymi.
Algi to wciąż niedoceniany u nas dar mórz, kryjący w sobie najlepsze wartości.
Tyle rodzajów sushi czekających na spróbowanie, a tak mało czasu... ;)
Pałeczki to rodzaj sztućców, bez których trudno wyobrazić sobie jedzenie sushi. Ale czy na pewno tworzą nierozłączną parę?